Uspešan nastup plivača Spartaka u Rijeci

naslovnaProteklog vikenda plivači Spartaka su nastupli na velikom Međunarodnom plivačkom mitingu “Sveti Vid 2013” koji je održan u Rijeci, a u organizaciji Plivačkog kluba “Primorje” iz Rijeke.  Na ovom takmičenju su nastupili najkvalitetniji mladi plivači iz Italije, Slovenije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Srbije i drugih zemalja. Ovo takmičenje je bio prvi pravi veliki test za ovu generaciju plivača. S obzirom da su nas na ovom takmičenju dostojno predstavljali, obećavamo da će ovakvih nastupa biti još.

Nažalost, medalja za naš tim nije bilo. Spartak je nastupio u oslabljenom sastavu bez nekoliko svojih kvalitetnih plivača i plivačica. Svi plivači su zabeležili dobre plasmane, što je u ovakvoj žestokoj konkurenciji bilo vrlo važno. U ekipnom poretku, Spartak je zauzeo 15. mesto u kategoriji 23 kluba.

IMG_2771Najuspešniji plivač takmičenja je svakako bio Novak Savić, koji nažalost, ovaj put nije mogao braniti boje svog Kluba već je nastupio za selekciju Plivačkog saveza Vojvodine. Novak je osvojio ukupno 5 medalja i nezvanično je oborio stari državni rekord u disciplini 50 metar delfin (čeka se potvrda iz PSS da se ovaj rezultat prizna).

 

Sve u svemu, odajemo priznanje svim našim takmičarima i očekujemo još bolje rezultate na sledećim takmičenjima kada, nadamo se, na ovakvim takmičenjima neće biti prevelike treme.

Zvanične rezultate sa ovog takmičenja možete pogledati ovde:

1. deo

2.deo

Uskoro stiže i foto reportaža…