14 medalja za pionire Spartaka na Prvenstvu Vojvodine

 

Plivački savez Vojvodine je u petak 14.jula u Subotici bio organizator Letnjeg prvenstva Vojvodine u plivanju za pionire, čiji je tehnički realizator bio Plivački klub Spartak. Naš klub i PSV su ugostili preko 120 plivača iz 19 vojvođanskih klubova uzrasta 10 do 12 godina i u fer i sportskoj atmosferi Spartak je iskoristio “prednost domaćeg terena”.

 

U ekipnom plasmanu Spartak je zauzeo treće mesto, dok je po broju osvojenih zlatnih medalja, ukupno 6, zauzeo ubedljivo prvo mesto.

 

 

 

Najuspešnija takmičarka prvenstva je svakako bila Romić Vanja, koja je osvojila pet zlatnih medalja (od mogućih pet nastupa na takmičenju).

 

 

Osvajači medalja u pojedinačnoj konkurenciji:

Devojčice:

 

Romić Vanja, četiri zlatne medalje u disciplinama 200 i 400 kraul i 100 i 200 prsno.

 

 

 

Kovač Monika, zlatna u disciplini 200 mešovito i dve srebrne u disciplinama 100 prsno i 100 delfin.

 

 

 

Kuti Lili, srebrna medalja u disciplini 100 leđno i bronzana medalja na 200 leđno.

 

 

Dečaci:

 

Dulić Danilo, srebrna na 50 kraul, bronzana na 200 kraul, i

Barši Marko, srebrna na 200 kraul, bronzana na 400 kraul.

 

 

U konkurenciji štafeta, u disciplini 4×50 mešovito, ZLATNU medalju je osvojila ženska štafeta u sastavu Kuti Lili, Romić Vanja,Kovač Monika i Babić Taša.

 

 

Možda najveći “tragičar” takmičenja je svakako Knežević Luka sa osvojena dva četvrta mesta u disciplinama 100 delfin i 400 kraul, i jednim petim mestom u disciplini 200 kraul. Naravno, ukoliko se ovakav odličan rezultat, u konkurenciji godinu dana starijih dečaka može nazvati “neuspehom” .

 

Za ekipno treće mesto postarala se kompletna pionirska ekipa Spartaka u sastavu:

 

Barši Marko, Zavišić Filip, Dulić Danilo, Knežević Luka, Matković Srđan, Romić Vanja, Kovač Monika, Babić Taša, Pivarčik Tamara, Milodanović Katarina, Kuti Lili i Keseić Petra.

 

Poseban “vetar u leđa” našim najmlađim takmičarima je dao i BARNA ANDREJ, koji se trenutno nalazi u Subotici na pripremama za nastup na Svetskom prvenstvu u Budimpešti.

Kako je sve to izgledalo pogledajte u našoj maloj galeriji…