Plivači Spartaka treći u Srbiji, Andrej Barna isplivao normu za OI mladih u Holandiji

OLYMPUS DIGITAL CAMERAProteklog vikenda plivači Spartaka su nastupili u Novom Sadu na prvenstvu Srbije za pionire i mlađe pionire kao i na Međunarodnom plivačkom mitingu u Hodmezovašarheju (Mađarska).

Naši plivači su na ovogodišnjem Prvenstvu Srbije za mlađe pionire bili uspešni i zauzeli treće mesto u ekipnom plasmanu  iza ekipa Vojvodine i Novog Sada.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Najuspešniji plivač Spartaka je bio Novak Savić koji je osvojio 4 zlatne medalje( 50 slobodno, 100 slobodno, 100 leđno i 200 leđno).

Muška štafeta 4×50 slobodno u sastavu: Savić,Hajagoš, Radanović, Kaloserović zauzela 3. mesto.

 

 

 

U subotu, 9.marta ove godine,  Andrej Barna je sa našom ekipom nastupio  na međunarodnom mitingu u  Hodmezevašarhelju (Mađarska)  gde je u disciplini 200 metara slobodno zauzeo 2. mesto u apsolutnoj kategoriji sa vremenom 1,58,33 što je ujedno i norma za odlazak na Olimpijske Igre mladih koje će se održati u julu u Utrehtu (Holandija).

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Na istom takmičenju, zapažen rezultat je ostvario i Veljko Tutić koji je osvojio drugo mesto u disciplini 50 metara slobodno.

Pored Andreja Barne pre mesec dana u disciplini 200 metara delfin normu je isplivao i Filip Hunjadi.

 

Svi zvanični rezultati sa prvenstava Srbije se nalaze na sajtu PSSa.
Rezultati iz Mađarske se nalaze na sajtu www.hoduszo.hu

Naredno takmičenje koje očekuje naše plivače je Prvenstvo Srbije za kadete, juniore i seniore koje će biti održano 15.-17.marta 2013. godine u Zrenjaninu.


OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA