PIONIRI SPARTAKA VICEŠAMPIONI SRBIJE

Proteklog vikenda, 1. i 2. jula ove godine u Kragujevcu je održano Letnje prvenstvo Srbije u plivanju za pionire. Na ovom, najvažnijem takmičenju ove godine u Srbiji za ove uzrasne kategorije, nastupilo je 237 takmičara iz 35 klubova Srbije. Ekipa Spartaka je brojala 8 plivača i 8 plivačica, i u svakom slučaju potvrdila predviđanja da će boriti za samu titulu Prvenstva.

Takmičenje je proteklo u izuzetno napetoj ( fer i korektnoj ) sportskoj atmosferi, a kao epilog, Spartak je zauzeo ekipno drugo mesto, odmah iza beogradskog “11.aprila” koji je svakako bio neprikosnoven i pre početka Prvenstva.

Za jedan deo takmičara, trke koje su plivali u toku ova dva dana bile su u stvari trke karijere. U nekoliko trka, plivači su praktično u nekoliko minuta plivanja, imali priliku da pokažu rezultat njihovog kompletnog, dosadašnjeg, plivačkog napretka i razvoja.

Svakako da je Sara Stipić bila zvezda Prvenstva u ženskoj konkurenciji i na kraju takmičenja se okitila sa ukupno 5 medalja u individualnoj konkurenciji, i tri u štafetnim trkama.

Nikolas Martin je osvojio dve medalje u individualnoj konkurenciji, kao i dve medalje u štafetama.

Osvajači medalja su:

Sara Stipić, osvojila je četiri zlatne medalje, na 50, 100, 200 i 400 kraul i srebrnu na 100 leđno,

Nikolas Martin, osvojio je zlatnu na 100 delfin i bronzanu na 50 kraul.

Mešovita , muško-ženska štafeta 4×50 kraul u sastavu Darko Rakić, Nikolas Martin, Una Pastor i Sara Stipić osvojila je srebrnu medalju.

Mešovita , muško ženska štafeta 4×50 mešovito u sastavu Sara Stipić, Olja Mihajlović , Darko Rakić i Nikolas Martin osvojila je takođe srebrnu medalju.

Ženska štafeta 4×50 mešvito, u sastavu Sara Stipić, Olja Mihajlović , Una Pastor i Helena Luca Kovač osvojila je bronzanu medalju.

Ekipu su predvodili treneri Vladan Konjević i Milan Jovanović.