Odličan vikend za pionire Spartaka

Prvenstvo Srbije za pionire – Beograd

Dugo očekivano Prvenstvo Srbije za pionire je održano u Beogradu 5. i 6. decembra 2020. godine na bazenu SRC “Gale Muškatirović. Dugo očekivano, i za Plivački klub Spartak, i pored svih poteškoća, veoma uspešno.

Na Prvenstvu je učestvovalo nešto više od 200 takmičara uzrasta od 10 do 12 godina, iz 32 kluba Srbije. Pionirska ekipa Spartaka je nastupila u sastavu: Aleksa Ristić, Oliver Vidić, Đorđe Tukuljac Peić, Leon Hemi, Jana Mut i Novović Petra, dok su ekipu predvodili treneri Milan Jovanović i Vladan Konjević.

Na Prvenstvu su osvojene ukupno četiri medalje, dok je ekipno osvojeno sedmo mesto.

Najznačajniji rezultat je svakako ostvarila Jana Mut koja je osvojila tri medalje: zlatnu u disciplini 200 m mešovito, srebrnu na 400 m kraul i bronzanu na 100 m delfin.

Leon Hemi je osvojio srebrnu medalju u disciplini 400 m kraul, dok je na 100 m delfin zauzeo četvrto mesto.

Takođe, da napomenemo da takmičenje održano u najboljem redu uz primenu rigoroznih mera prevencije širenja epidemije.

Regionalno Prvenstvo Mađarske – Hodmezevašarhelj

Petra Botka

U isto vreme, tokom trajanja Prvenstva Srbije za pionire, u Mađarskoj, u Hodmezevašarhelju, za istoimeni klub nastupila je i mlada takmičarka Spartaka Petra Botka. Tokom vikenda održano je Regionalno Prvenstvo Mađarske, i Petra je na ovom izuzetno jakom takmičenju uspela da osvoji tri medalje: bronzanu u disciplini 200 m mešovito, kao i dve zlatne medalje u štafetnim trkama ( 4×50 kraul i 4×50 mešovito).

Naredno takmičenje koje očekuje takmičare Spartaka je Prvenstvo Srbije u kadetskoj, juniorskoj i seniorskoj konkurenciji koje treba da bude održano od 17. do 20. decembra 2020. godine, takođe u Beogradu.