Odličan kraj sezone za Spartak, Jovana Đurić nova rekorderka Srbije

Proteklog vikenda , na dva odvojena takmičenja takmičari Spartaka su na najbolji način potvrdili prisustvo i ozbiljnu ulogu u samom vrhu srpskog plivanja. Beograd je od petka do nedelje bio domaćin najboljim srpskim plivačima na Letnjem prvenstvu Srbije u plivanju, dok je Ada dočekala u subotu skoro 300 takmičara iz regiona.

Letnje prvenstvo Srbije u juniorskoj i apsolutnoj kategoriju

U Beogradu je od 4. do 6.avgusta na bazenima SRC 11.april održano Letnje prvenstvo Srbije u plivanju u juniorskoj i apsolutnoj konkurenciji. Na takmičenju je nastupilo blizu 350 plivača i plivačica iz 45 klubova Srbije.

 

Plivački klub Spartak je nastupio sa 9 takmičara, 4 plivača i 5 plivačica. Posebno ističemo da je u pitanju ekipa sastavljena uglavnom od juniora. U kategoriji seniora za Spartak su nastupili samo Barna Andrej i Đurić Jovana. Trener ekipe je Bojan Race.

 

Takmičari Spartaka su osvojili ukupno 13 medalja, 3 zlatne, 4 srebrne i 6 bronzanih i ( u konkurenciji 45 klubova) zauzeli odlično 6. mesto.

Đurić Jovana je svakako najveća zvezda ovog takmičenja u ženskoj  konkurenciji. Jovana je osvojila 3 zlatne medalje u apsolutnoj kategoriji u disciplinama 400, 800 i 1500 kraul.

U disciplini 1500 kraul Đurić Jovana je vlasnica novog srpskog rekorda sa vremenom 16.55,48 i time je stekla zvanje najuspešnije plivačice Letnjeg prvenstva Srbije.

 

Barna Andrej je osvojio dve srebrne medalje u disciplinama 50 kraul i 50 leđno, dok je bronzane medalje osvojio na 100 kraul i 50 delfin.

 

 

 

Hajagoš Adriel je kao ulazni junior osvojio dve srebrne medalje u disciplinama 50 i 200 delfin, dok je u disciplini 100 delfin osvojio bronzanu medalju.

 

 

Megađa Marta je, takođe, kao ulazna juniorka osvojila dve bronzane medalje u disciplinama 100 i 200 prsno.

 

 

Vukanić Vukašin je u juniorskoj konkurenciji osvojio bronzanu medalju u disciplini 200 leđno.

 

21.međunarodni plivački miting “DELFIN KUP 2017” u Adi

Ada je bila domaćin i organizator velikog plivačkog takmičenja na kom je nastupilo 300 takmičara iz 27 klubova Hrvatske, Nemačke, Mađarske, Izraela, Rumunije i Srbije.

 

Plivački klub Spartak je predstavljalo ukupno 17 takmičara, a osvojeno je ukupno 8 medalja, od čega 3 zlatne, 4 srebrne i jedna bronzana.

 

 

Osvajači medalja su:

  • Bedić Andrej, zlatna na 50 leđno i bronzana na 50 delfin,
  • Dulić Danilo, dve srebrne na 50 leđno i 50 delfin,
  • Kuti Lili, zlatna na 50 leđno i srebrna na 50 kraul,
  • Romić Vanja, zlatna na 50 prsno.
  • Štafeta 4×50 mešovito u apsolutnoj kategoriji, osvojena srebrna medalja u sastavu: Kuti Lili, Romić Vanja, Kovač Monika i Babić Taša.