Kamp talentovanih plivača Plivačkog saveza Vojvodine

Plivački klub Spartak je 23.maja 2015. godine kao nosilac svih aktivnosti na terenu bio domaćin najmlađim talentovanim plivačima iz svih vojvođanskih klubova.

Kako je bilo na kampu, pročitajte u nastavku (preuzeto sa zvaničnog sajta PSV):

U okviru projekta „Identifikacija mladih talenata u okviru Plivačkog saveza Vojvodine“ u organizaciji  Plivačkog saveza Vojvodine u Subotici je 23.maja 2015.godine održan jednodnevni trening kamp, za plivače i plivačice rođene 2003, 2004. i 2005.godine.

Cilj kampa je prikupljanja polaznih podataka za dalje praćenje mladih plivača, kao i unapređenja rada u klubovima u radu sa najtalentovanijim plivačima i plivačicama.

Na opšte zadovoljstvo svih učesnika kampa,  PROMOTER KAMPA JE BIO BARNA ANDREJ, plivač subotičkog  SPARTAKA, trenutno najuspešniji srpski plivač u juniorskoj kategoriji.

KRITERIJUMI ZA IZBOR PLIVAČA KOJI ULAZE U SISTEM PRAĆENJA:

  • Uzrast 10 godina (rođeni 2005. godine) – zbir bodova tri najbolje isplivane descipline u poslednjih 6 meseci
  • Ostale kategorije (rođeni 2001. do 2004.godine) – zbir bodova tri najbolje isplivane discipline u poslednjih 6 meseci, od kojih je obavezna 200m mešovito, i samo jedna 50-metarska disciplina.

Treneri na kampu:

  1. Jovanović Milan, prof. (PSV, PK Spartak Subotica)
  2. Bjelica Miloš, prof. (PK Bjelica, Vrbas)
  3. Pamučina Slavko, prof. (PK Novi Sad, Novi Sad)
  4. Bačlija Sanja, sportski psiholog (PK Spartak Subotica)

Na kampu je učestvovalo ukupno 19 plivača i 22 plivačice iz većine vojvođanskih klubova.

Sve planirane aktivnosti su realizovane u skladu sa dinamičkim planom:

  1. Test opšte izdržljivosti 08,30 – 09,45
  2. Teoretska predavanja od 10,00 – 11,45
  3. Testiranja na suvom 12,00 – 13,30
    • Antropometrija
    • Test motoričkih sposobnosti
  4. Test taktičko-tehničke pripremljenosti 17,00- 18,30

Rezultati navedenih testiranja, kao i generalna analiza istih, dostavljeni su trenerima plivača i klubovima.

Plivački savez Vojvodine je za sve učesnike kampa obezbedio adekvatne uslove za rad ( bazen 50m, bazen 25m, amfiteatar za predavanja i fiskulturnu salu). Takođe, obezbeđeni su ručak i večera (sendvič za put) i majca.

U realizaciji kampa, KAO VOLONTERI, učestvovali su treneri Plivačkog kluba „Spartak“ iz Subotice, treneri i instruktori sportskog udruženja „Olimpik“ iz Subotice, kao jedan broj studenata Više trenerske škole iz Subotice.

Tokom kampa, vladala je izuzetno visoka motivisanost plivača, plivačica i trenera u kampu, izuzetno jak osećaj pripadnosti reprezentativnoj selekciji, kao i jak timski duh mladih plivača i plivačica, bez obzira iz kojih klubova i gradova dolaze.

Realizacija aktivnosti je bila u skladu sa planiranim resursima (kadrovskim, prostornim i vremenskim)

Sama realizacija aktivnosti je pokazala da se na ovaj način može izvršiti realna procena trenutne forme velikog broja plivača u kratkom vremenskom periodu.

Nakon završetka kampa izvršena je kratka stručna analiza rezultata, tokom koje su dogovorene smernice za dalje aktivnosti, tako da se u narednom periodu planira još ovakvih kampova. Kampovi će biti realizovani u skladu sa planom (najmanje još tri do kraja 2015.godine), sa neznatnim izmenama ( koje se najviše odnose na broj učesnika i njihov uzrast, kao i na samu tematiku kampa).

Kako je na kampu u Subotici bilo, možete videti u našoj maloj galeriji slika…