Sjajni plivači Spartaka u reprezentativnim selekcijama Srbije i Vojvodine

DSCF6814Poslednjih nekoliko meseci postala je uobičajena praksa da plivači Spartaka istovremeno nastupaju na dva i više takmičenja. Tako je bilo i proteklog vikenda. Na Juniorskom prvenstvu Centralne Evrope, koje je održano u Pragu (Češka) od 5. do 7. decembra u sastavu reprezentacije Srbije nastupili su naši kadeti: Barna Andrej, Hunjadi Filip i Ratkov Nikola.

 

Istovremeno, u glavnom gradu Slovenije, Ljubljani, 6. decembra je održan veliki Međunarodni miting “Miklavž 2014” gde je nastupila selekcija Plivačkog saveza Vojvodine, sastavljena od najboljih mladih plivača i plivačica u ovom trenutku, iz svih vojvođanskih klubova. Među 16 najboljih ( 8 dečaka i 8 devojčica) našli su naši takmičari: Savić Novak, Der Teodora i Koltin Nikola.

 

Prvenstvo Centralno-evropskih zemalja u plivanju, Prag, 5.-7. decembar 2014.godine (CEJSM)

Na ovom takmičenju su nastupile reprezentacije Mađarske, Slovenije, Srbije, Poljske, Češke, Slovačke, Rumunije i Makedonije. U sastavu reprezentacije Srbije bili su Barna Andrej, Hunjadi Filip i Ratkov Nikola.

Osvajači medalja(iz našeg kluba) za Srbiju su :

1. Barna Andrej , tri zlatne ( 50m, 100m i 200m slobodno) i srebrna u disciplini 400m slobodno, koji je ujedno proglašen za NAJBOLJEG PLIVAČA TAKMIČENJA.

2. Hunjadi Filip , bronzana u disciplini 200 delfin.

Najbolji plasman Ratkov Nikole je 8. mesto u disciplini 1500m slobodno.

 

Međunarodni plivački miting “MIKLAVŽ 2014”, Ljubljana, 6.decembar 2014. godine

 

Na takmičenju u Ljubljani je nastupilo 29 klubova i reprezentacija sa preko 550 takmičara iz Austrije, Italije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Srbije i Slovenije.

U sastavu selekcije PSV nastupili su naši plivači: Savić Novak, Teodora Der i Koltin Nikola.

Osvajač medalja je bio Savić Novak, sa osvojene dve zlatne medalje u disciplinama 50m slobodno i 100m delfin.

Najbolji plasman Koltin Nikole je 5. mesto u disciplini 100m prsno, dok je Der Teodora osvojila 12.mesto u disciplini 50m slobodno.

U našoj maloj galeriji slika možete videti deo atmosfere u selekciji PSV…