Pioniri Spartaka četvrti u Srbiji, Hajagoš odličan u reprezentaciji Srbije

 

Tokom proteklog vikenda, 25. i 26.marta 2017. godine Bečej je bio domaćin Prvenstva Srbije u plivanju za pionire, takmičare uzrasta 10-12 godina, a  u organizaciji Plivačkog saveza Srbije. Na ovom elitnom, najznačajnijem takmičenju u ovom delu sezone za takmičare ovog uzrasta, nastupilo je preko 300 plivača i plivačica iz 48 klubova Srbije.

 

U ovako izuzetnoj konkurenciji plivači Spartaka su zauzeli ČETVRTO MESTO, sa ukupno osvojene četiri medalje.

 

U štafetnoj konkurenciji, ženska štafeta 4×50 slobodno u sastavu Kuti Lili, Kovač Monika, Pivarčik Tamara i Romić Vanja osvojila je bronzanu medalju.

 

 

Najistaknutija takmičarka Spartaka je bila Romić Vanja, koja je osvojila tri medalje u individualnoj kategoriji: zlatna u disciplini 100m prsno, srebrna u disciplini 200m slobodno i bronzana na 100m mešovito.

 

 

U sastavu ekipe koja je ostvarila ovako visok plasman, kojoj je, ovaj put nedostajalo i malo sportske sreće, nastupili su: Barši Marko, Knežević Luka, Zavišić Filip, Dulić Danilo, Babić Taša, Keseić Petra, Kovač Monika, Pivarčik Tamara, Kuti Lili i Romić Vanja.

 

Odličan nastup Hajagoš Adriela u sastavu reprezentacije Srbije

 

Mladi plivač Spartaka, Hajagoš Adriel (2002), po prvi put je nastupio u zvaničnom sastavu reprezentacije Srbije u Banja Luci. Tom prilikom, kao jedan od najmlađih učesnika takmičenja, osvojio je četvrto mesto u disciplini 200m delfin.

 

U najavi: “Subotičkih 200 i više”, takmičenje za hrabre i odvažne

Narednog vikenda, u subotu 1.aprila 2017.godine, Plivački klub Spartak će na bazenu u Dudovoj šumi biti domaćin i organizator takmičenja pod nazivom “Subotičkih 200 i više” gde se očekije oko 150 takmičara iz regiona. Takmičenje je koncipirano kao veoma zahtevno, plivaju se samo discipline duže od 200 metara i biće pravi izazova za sve mlade i odvažne takmičare, čime zvanično i startuje letnja sezona takmičenja.