Koltin deveti u Evropi, podmladak zablistao u Novom Sadu i Vrbasu

Protekla nedelja je obilovala brojnim takmičenjima , kao i odličnim rezultatima plivača Spartaka u svim uzrasnim kategorijama. Prvo je Koltin Nikola nastupio za reprezentaciju Srbije na Evropskom juniorskom prvenstvu u Rumuniji, zatim su takmičari Spartaka činili trećinu sastava selekcije Vojvodine na Susretu regiona i na kraju su se najmlađi vratili sa pobedničkim peharom iz Vrbasa.

Evropsko juniorsko prvenstvo u plivanju, Bukurešt , Rumunija

Nikola Koltin je tokom ove godine isplivao norme i ostvario pravo za učešće na Evropskom juniorskom prvenstvu (EJP) u plivanju u tri discipline: 50, 100 i 200 prsno. EJP je održano od 5. do 10. jula u Bukureštu i Nikola je ostvario sjajan rezultat zauzevši deveto mesto u Evropi u disciplini 50m prsno, dok je u disciplini 100m prsno zauzeo 17. mesto, odnosno 23. mesto u disciplini 200 metara prsno.

Na prvenstvu je nastupio u pratnji svog trenera Race Bojana, a EJP je bila odlična priprema i uvertira za nastup Koltina na Svetskom juniorskom prvenstvu koje će se održati krajem avgusta u Limi, glavnom gradu Perua.

“SUSRET REGIONA 2022” Novi Sad

U petak 15, jula, u Novom Sadu je održano , po prvi put takmičenje pod nazivom “SUSRET REGIONA 2022”, a u organizaciji Plivačkog saveza Srbije. Izuzetno interesantan format koji podrazuma ekipno takmičenje, gde svaki individualan rezultat nosi određeni broj bodova za ekipe.

Na takmičenju su nastupile tri selekcije: Beograda, Centralne Srbije i Vojvodine.

Za selekciju Vojvodine plivači Spartaka su činili trećinu ekipe ( 8 od 24 ), a u konačnom plasmanu selekcija Vojvodine je zauzela PRVO mesto. Iz redova Spartaka za Vojvodinu su nastupili: Koltin Nikola, Dulić Danilo, Ristić Aleksa, Milanović Alex, Zubelić Anja, Kozomora Lenka, Mut Jana i Novović Petra. Ekipu je predvodio trener Konjević Vladan.

Konjević, Zubelić, Milanović, Ristić, Dulić, Koltin, Mut, Novović i Kozomora

BJELICA KUP 2022″ Vrbas

I konačno, u subotu 16. jula, u Vrbasu je u organizaciji Plivačkog kluba Bjelica održan međunarodni plivački miting uz učešće ekipa iz Hrvatske, Mađarske, Rumunije i Srbije, uglavnom mlađih uzrasnih kategorija. Na takmičenju je nastupilo preko 280 takmičara, a ekipa Sartaka je u ekipnoj konkurenciji osvojila ubedljivo PRVO mesto.

U ukupnom zbiru, takmičari i takmičarke Spartaka su osvojili ukupno 51 medalju, od čega 17 zlatnih, 19 srebrnih i 15 bronzanih.

Kako bi poimenično navođenje svih osvajača medalja zahtevalo dosta prostora, ovaj put ćemo nabrojati samo takmičare koji su poneli epitet najboljih takmičara u svojim uzrasnim kategorijama:

Dečaci:

  • Milanović Alex, kategorija 13 godina,
  • Babijanović Luka, kategorija 8 godina,

Devojčice:

  • Mut Jana, kategorija 13 godina,
  • Dulić Lenka, kategorija 7 godina.

U Vrbasu su su ekipu predvodili treneri Subotić Jelena i Jovanović Milan.