” II kup Subotice ” – u susret međunarodnom plivačkom mitingu u Subotici

OLYMPUS DIGITAL CAMERA Plivački klub “Spartak” i grad Subotica u subotu 4.maja 2013.godine biće organizatori,  drugog po redu “Kupa Subotice” i tom prilikom biti domaćini velikom broju mladih plivača iz zemlje i susednih zemalja.

Takmičenje će bito održano na bazenu u Dudovoj šumi sa početkom u 10 sati, a očekuje se učešće oko 200 mladih plivača i plivačica iz 15 klubova.

Plivači i plivačice će se takmičiti i tri uzrasne kategorije ( 10 godina, 9 godina i 8 godina i mlađi), a najuspešniji će biti nagrađeni vrednim nagradama.

Jedan od osnovnih motiva organizovanja ovakvog jednog takmičenja je u svakom slučaju afirmacija plivanja kao bazičnog i olimpijskog sporta, kako u Subotici tako i u regionu. Takmičenje na bazenu u Dudovoj šumi biće organizovano u vrlo specifičnim uslovima. Sama organizacija takmičenja i posebno, učešće plivača na ovom takmičenju, pokazaće koliko je truda i napora uloženo u ostvarivanje ozbiljnih plivačkih rezultata, kako i našem Klubu, tako i u ostalim klubovima iz kojih naši prijatelji ( ali i konkurenti ) dolaze. Takmičari iz našeg Kluba će imati priliku da se na “domaćem terenu” pokažu u najboljem svetlu.

U cilju dalje afirmacije plivanja očekujemo dolazak predstavnika medija, koji će imati priliku da se na licu mesta uvere da li plivanje u našem gradu ima budućnost…

Radujemo se zajedničkom sportskom druženju, a mladim takmičarima želimo puno uspeha i što bolje rezultate.

Rezultate svih trka moći ćete da pratite direktno na sajtu PSS.